HUMBLE BADASS

VALMENTAJA SANNA SEIKO SALO

Olen UX- ja palvelumuotoilutaustainen tarinankertoja ja bisnesmuotoilija Sanna Seiko Salo. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri, rakastan ratkoa ongelmia ihmisen ja teknologian rajapinnassa. Välillä sieltä ATK:n takaa kaipaa ihmisten ilmoille ja olenkin harrastuksenani ohjannut ryhmäliikuntaa 20 vuotta. Jos taidon masteroimiseksi tarvitaan 10 000 tuntia harjoittelua, minä olen mestari kohtaamaan eri taustaisia ihmisiä kun he väsyneinä työpäivän jälkeen kömpivät salille, innostamaan heitä heittäytymään ja löytämään piilevät voimavaransa! Sain heidät hikoilemaan niin, että unohtivat nimensä. Nyt olen siirtänyt tämän intohimoni yritysten, tiimien ja yrittäjien energisoimiseksi.   

INTOHIMOHOMMAT

Innovaatioiden kaupallistaminen on ollut intohimoni jo vuosituhannen alusta, jolloin työskentelin Nokialla yhdeksän vuoden ajan. Tittelit vaihtuivat UI-suunnittelijasta, käytettävyysasiantuntijaksi, UX Generation Leadiksi, ja media sovellusten design-tiimin vetäjäksi. Parasta oli ehkä silti keksintöjen tekeminen. Patenttiosasto heitti meille säännöllisesti porkkanan: “Olisi tällainen uusi teknologia, miten tämä voitaisiin hyödyntää tuotteissa ja teknologian ympärille kehittää toimintoja, jotka kasvattaisivat patenttisalkun arvoa?” Keräsimme luovan porukan kasaan ja työstimme ideoita workshopeissa karkin voimalla. Lopputuloksena jokaiselle osallistujalle oli allokoitu pari-kolme keksaria eli keksintöilmoitusta kirjoitettavaksi. Yli sadasta keksarista tuloksena oli 17 patenttia, yksi niistä työnimeltään ”Salarakas”. 

Korporaatiovuosien jälkeen työskentelin neljä vuotta design toimistossa nimeltä Linja Design. Pienessä tiiviissä tiimissä oli jokaisella monta hattua ja kaikkien oli oltava aktiivisia uusien työmahdollisuuksien kartottamiseksi asiakasyrityksissä. Silloin innostuin markkinoinnista ja myynnistä. Huomasimme myös, että käyttöliittymäsuunnittelun ja palvelumuotoilun sivutuotteena tulee paljon materiaalia, joka olisi helppo kääntää videoiksi. Perustimme siis “sisäisen startupin” eli videotuotantobisneksen ja muotoilimme asiakkaille tuotteiden ja palveluiden lisäksi käyttöohjevideot. Videotuotantopajalla oli hieno nimi: Raju Productions!

Konkreettista ideoiden go to market -työskentelyä olen tehnyt omassa startupisssani vuosina 2016-2018, jossa rakensimme parisuhteessa eläville intiimin kommunikoinnin sovellusta. Tinder for couples ei lopulta lentänyt (kävi ilmi etteivät parisuhteessa elävät ihmiset halunneetkaan enemmän ja parempaa, ainakaan oman kumppaninsa kanssa ;)), mutta rakkaus startuppeihin oli syttynyt! Vuoden 2020 aikana toimin kahdessa startupissa ”kaiken konsulttina”. Liiketoiminnan virityksessä, palvelumuotoilussa, tuotteistuksessa sekä brändin kehityksessä paras lopputulos on tullut aina yhteistyöstä loppukäyttäjien kanssa. eligo.livellä työskennellessä veti nöyräksi kun fani lähetti Instagramissa viestin, että on ikuisesti kiitollinen mahdollistamastamme yhteydestä fanien ja artistien välillä vaikeina korona-aikoina. Trendit ja ajankohtaisien ilmiöiden tutkiminen ja hyödyntäminen kehitystyössä kiehtovat minua. Kansainvälisen liiketoiminnan haasteet otan vastaan oppimismahdollisuuksina.   

Tästä taustasta nousee HUMBLE BADASSS.

VISIONI

Olen akateemisesti utelias ja rakastan tarinoita. Luen ja kirjoitan kirjoja päivittäin ja imen tietoa ja ideoita kaikkialta. Erityisen innostunut olen äänikirjoista ja viihteellisistä verkkokursseista. Minulla on visio uudenlaisesta oppimisesta, joka perustuu valmentavaan mentorointiin ja vertaisilta oppimiseen, pitkien luentojen sijaan mikrobreikillä katsotaankin napakka masterclass. Oppiminen tapahtuu viihteellisillä alustoilla, jotka ovat aito vaihtoehto Netflixille.