Miksi yrityksen tarina kannattaa kertoa?

Voit työntää faktoja tiskiin ja dataa digivehkeisiin, mutta ihmiset kiinnittyvät tarinoihin. Tarinoilla erotut ja tarinasta yritys muistetaan.

Tarinan voi kertoa yrityksen omaksi iloksi tai julkaista kaikelle kansalle. Tarinat voi painaa printtikirjaksi, lukea äänikirjaksi, muokata e-kirjaksi, pätkiä lyhyttarinoiksi, tiivistää yritystarinaksi webbisivuille, kuvittaa historiikiksi, hyödyntää somesisältöinä.

Mahdollisuudet jatkojalostaa ja hyödyntää tarinoita ovat loputtomat. Ja onhan kirja jo sellaisenaan ihana konkreettinen täydellisen ehyt – ja valmis – välietappi loputtoman keskeneräisessä maailmassa.

Mitä jäis pois jos tätä yritystä ei ois?

“Tekeminen kun ei koskaan lopu yrittäjyydessä niin mietin, että annanko tarpeeksi aikaa siihen kirjaan. Parasta koko tuossa projektissa olit sinä, sun kannustaminen ja innostus. Osasit johdattaa prosessia tosi hienosti. Mulle helpoin tapa oli just ääniviestein purkaa tarinaani. Tosi hienosti sait sen kaiken nivottua yhteen.” – Tea Latvala, TEATIAMO yrittäjä vuoteen 2021 saakka.

Olisiko aika kirjoittaa teidän yrityksen tarina?

+358 50 4821 939

Vuoristoradan nousut ja laskut viihteellisessä paketissa

Kerrotaan onnistumisista sekä siitä kuinka hyviä olette siinä mitä teette. Juuri sen haluamme kuulla, aidosti. Kerrotaan myös vaikeista ajoista ja kaikista niistä kuopista mistä olette repineet itsenne ylös. Koska se vasta kiinnostavaa onkin!

Mistä yritys sai ensikipinän? Kuka sai idean, mistä löytyi rahat, ketä lähti tiimiin? Millaisia käänteitä ja valintoja yrityksen polkuun kuuluu? Ketä on ollut mukana matkalla, vetoapuna, olkapäänä, kirittäjinä tai kapuloina rattaissa.

Huomiostamme kilpailee monet tahot, somet ja netflixit. Kiinnostavimmat tarinat kerrotaan siksi ytimekkäästi ja viihteellisesti. Tietoakin mahtuu mainiosti rivien väleihin.

Näistäkin vaikeuksista noustiin!

Mihin tästä jatketaan?

”Ilman sinua kaikki nämä yksilölliset tarinat olisi jäänyt kirjoittamatta. Sisäisesti meillä ei olisi ollut tähän aikaa. Olet tosi hyvä kirjoittamaan, tarinoista kyllä tulee selkeästi läpi henkilöiden persoonallisuus.” – global marketing manager asiakasyrityksessä

Miten yrityksen tarina kerrotaan uudella tavalla?

  • Yrityksen koosta riippuen toteutan 5-10 haastattelua yrityksen käänteisiin väkevimmin vaikuttaneiden henkilöiden kanssa
  • Haastattelut tallennetaan ja litteroidaan, näin haastatellun henkilön ääni tulee kuuluviin mahdollisimman aidosti
  • Sananikkaroin tarinat tiiviiseen ja viihteelliseen muotoon
  • Aiemmin kirjoitettuja artikkeleita, somesisältöjä, blogitekstejä, videoita, valokuvia tai muita yrityksen henkeen sopivia ja sitä avaavia materiaaleja voidaan hyödyntää
  • Prosessin aikana yrityksen tarinan punainen lanka löytyy ja tarinat punotaan yhtenäiseksi teokseksi. Artikkelit voidaan myös julkaista yksittäisinä henkilökuvina
  • Lopputulos eri formaateissa; painettu kahvipöytäkirja kuvien kera, video, artikkelit yrityksen verkkosivuilla, äänikirja, kaikki onnistuu!
  • Työskentelytavoista, haastateltavista henkilöistä ja haastattelujen määrästä, julkaisumuodosta ja muista yksityiskohdista keskustellaan ennen projektin aloitusta

Ainutlaatuinen metodi

Haastattelujen ja palvelumuotoilutyökalujen avulla muotoilen tarinan esiin. Poimin historian varrelta esiin detaljeja, jotka ovat kertomisen arvoisia. Kirjailijan korva kuulee mikä on tärkeää ja kuinka tunteet sanoitetaan.

Sisältää projektinhallinnan

Asiakkaalla on viimeinen sana, toivotut muokkaukset tehdään ja sovitussa aikataulussa pysytään.

Insinöörimäistä tekemistä ja luova panos

Hinta esimerkki: 3 haastattelua, tuotoksena 3 artikkelia, alkaen 4500€ + alv 24%.

”Yrityksen elämäkerran taltioiminen toimi ainakin meidän yrityksessä. Yrityskauppa toteutui ja pääsin eläkkeelle.” – 30-vuotisen muotoilutoimiston yrittäjä

Tarinankerronnan voima olkoon kanssasi

Prosessiin sisältyy voimaa; oman tarinan käänteiden pohtiminen ja sanoittaminen voi johtaa oivalluksiin ja edelleen suuriinkin muutoksiin. Voiman kanssa toimiminen on kuin lapsuuden runossa: sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa, sitä ei voi kiertää, on pakko mennä kohti! Voimaa en voi todentaa, enkä sen vaikutuksiin vaikuttaa ja se mihin seuraavaksi ryhdyt jää täysin sinun vastuullesi.

“Kirjaprojekti oli raskas prosessi, koska mulla oli siinä tosi paljon henkistä taakkaa elämässä. Se oli kuitenkin samalla terapeuttista, oli hienoa saada sitä kautta ääni kuuluviin ja kertoa omista stepeistä yrittäjänä. Lopputuloshan oli se, että myin yrityksen, muutin pois Suomesta ja loin kokonaan uuden elämän. Se oli paras päätös!” – Tea Latvala, TEATIAMO yrittäjä vuoteen 2021 saakka.

Olisiko aika kirjoittaa teidän yrityksen tarina?

+358 50 4821 939

Elämäkerturi Sanna Seiko Salo

“Kun olin pieni, pappani kertoi tarinoita rintamalta. Kuinka he kerran törmäsivät metsän keskellä omavaraiseen tupaan, jossa ei tiedetty koko sodasta mitään. Vaihtoivat kovaa näkkileipää vuohenmaitoon ja kuinka sitten kävikään kun muutama litra maitoa oli hotkittu ja kiire yllätti…

Tuo tarina on ainut, jonka muistan. Olisinpa kirjoittanut kaikki ne talteen.”

Olen Sanna Seiko Salo, elämäkerturi. Olen myös palvelumuotoilutaustainen diplomi-insinööri, joka paistaa läpi siten, että rakastan viettää aikaa ihmisen ja teknologian rajapinnassa ja kehittää uusia luovia ratkaisuja. Kun en kirjoita, kuuntelen äänikirjaa, sienestän tai treenaan crossfit salilla.

Sannan kynästä

Olisiko aika kirjoittaa teidän yrityksen tarina?

+358 50 4821 939