KUKA ON SANNA SEIKO SALO?

HUMBLE BADASSS

Innovaatioiden kaupallistaminen on ollut intohimoni jo vuosituhannen alusta, jolloin työskentelin Nokialla yhdeksän vuoden ajan. Tittelit vaihtuivat UI-suunnittelijasta, käytettävyysasiantuntijaksi, UX Generation Leadiksi, ja media sovellusten design-tiimin vetäjäksi.

Parasta oli ehkä silti keksintöjen tekeminen. Patenttiosasto heitti meille säännöllisesti porkkanan: “Olisi tällainen uusi teknologia, miten tämä voitaisiin hyödyntää tuotteissa ja teknologian ympärille kehittää toimintoja, jotka kasvattaisivat patenttisalkun arvoa?”

Keräsimme luovan porukan kasaan ja työstimme ideoita workshopeissa karkin voimalla. Lopputuloksena jokaiselle osallistujalle oli allokoitu pari-kolme keksaria eli keksintöilmoitusta kirjoitettavaksi. Yli sadasta keksarista tuloksena oli 17 patenttia, yksi niistä työnimeltään “Salarakas”.

sanna seiko salo humblebadasss

Design on parhaimmillaan silloin, kun siitä ei enää voi poistaa mitään, se herättää intohimoa ja kommunikoi ilman sanoja. /Sanna

salo company aava & bang

Miten sitä tänne päädyttiin?

Korporaatiovuosien jälkeen työskentelin neljä vuotta design toimistossa nimeltä Linja Design. Pienessä tiiviissä tiimissä oli jokaisella monta hattua ja kaikkien oli oltava aktiivisia uusien työmahdollisuuksien kartottamiseksi asiakasyrityksissä. Silloin innostuin markkinoinnista ja myynnistä. Huomasimme myös, että käyttöliittymäsuunnittelun ja palvelumuotoilun sivutuotteena tulee paljon materiaalia, joka olisi helppo kääntää videoiksi. Perustimme siis “sisäisen startupin” eli videotuotantobisneksen ja muotoilimme asiakkaille tuotteiden ja palveluiden lisäksi käyttöohjevideot. Videotuotantopajalla oli hieno nimi: Raju Productions!

Rakkaudesta aloittamiseen

Vuonna 2016 iski idea, joka ei suostunut jatkamaan matkaansa. Ryhdyin yrittäjäksi. Koska meillä oli kaksi autotallia, piti molempiin perustaa oma yritys. Startuppini The Touchee Tales ja siihen liittyvä yhteisö Lipstick Mafia rakensi sovellusta ruuhka-arjessa räpisteleville parisuhteessa eläville intiimin yhteyden ylläpitoon. Toinen yritys SALO.company ryhtyi tuotteistamaan kaikkea opittua muiden hyödyksi.

Digibisneksien virityksessä, palvelumuotoilussa, tuotteistuksessa sekä brändin kehityksessä paras lopputulos on tullut aina yhteistyöstä loppukäyttäjien kanssa. Olemme tehneet yhteistyötä lukuisten startuppien kanssa vuosien varrella. Trendit ja ajankohtaisien ilmiöiden tutkiminen ja hyödyntäminen kehitystyössä kiehtovat minua erityisesti. eligo.livellä työskennellessä veti nöyräksi kun fani lähetti Instagramissa viestin, että on ikuisesti kiitollinen mahdollistamastamme yhteydestä fanien ja artistien välillä vaikeina korona-aikoina.

sanna seiko salo amsterdam
sanna seiko salo hublebadasss

Kuka ihmeen Humble Badasss?

Meillä kaikilla on taustatarinamme. Kukaan toinen ei tiedä mitä vastaantulija repussaan kantaa. Olen nöyrä sen edessä. Avoin muiden katsomuksille ja kiinnostunut kuulemaan niistä kokemuksista, joista kanssakulkijat ovat läpi rämpineet. Omat taisteluhaavat on myös minulla sekä oppirahat maksettu. Niistä tarinoista ammennan tekemiseen meininkiä. Ne ovat meidän jokaisen IKIOMAn ytimessä. Ikioma juttumme, core, tarkoitus, missio.

Badasseintä onkin tutkia sitä ydintä, tutustua siihen ja päästää se valloilleen! Tehdä juuri omannäköistä juttua liput liehuen. Tästä aiheesta olen juuri nyt eniten innoissani. Lähes  jokaisessa projektissa päädytäänkin siihen, että miten saataisiin riisuttua kaikki turha pois, jotta bisneksen (ja ihmisen) ainutlaatuinen ja omintakeinen ydin, IKIOMA, jäisi jäljelle. Sitä nimittäin jaksaa työstää lopun ikäänsä.

Humble Badasss puhujaksi tilaisuuteesi?

Tilauksessa räiskyvää, energistä, ja asiansa osaavaa puhujaa? Lopeta etsiminen, Humble Badasss on tätä ja paljon muuta. Olen testannut äänijänteitäni podcast co-hostina, kirjoittanut ajatuksiani kirjoihin ja jumpannut 20 vuoden aikana yli 10 000 Les Mills-liikuntatuntia. Ohjaamilleni tunneille raahautuivat eritaustaiset, työpäivän ryydyttämät, oman elämänsä arkijyystäjät, ja pystyin innostamaan heidät heittäytymään ja löytämään piilevät voimavaransa! Nyt olen siirtänyt tämänkin intohimoni yritysten, tiimien ja yrittäjien energisoimiseksi.

Olen akateemisesti utelias ja rakastan tarinoita. Luen ja kirjoitan kirjoja päivittäin ja imen tietoa ja ideoita kaikkialta. Tilaamasi luento ei taatusti ole tasapaksua papatusta, vaan fressiä tykitystä!

Ääni, energinen olemus ja mukaansa kiskaiseva tarinankerronta takaavat luennon, joka saa energiapadot kohisemaan.

Tehdään juuri sinun tarpeisiisi sopiva luento, luovuudesta, palvelumuotoilusta, tarinoista, IKIOMAsta – sinä päätät!

“Katselin sun luovuusluennon YouTubesta. Melkein kun olisi tavattu! Oli muuten hyvä luento se!” / Ilari

sanna seiko salo energiaa

SANNAN KYNÄSTÄ

Kiinnostuit. Ota yhteyttä!

+358 50 4821 939