Hei!
Olet saattanut kuulla ELY-keskuksen konsultointi-palvelusta, mutta tiedätkö miten palvelu toimii käytännössä? Pääset nyt kuulemaan asiakkaani tarinan heidän ensimmäisen digituotteensa tuotteistuksesta, lanseerauksesta, myynnistä ja markkinoinnista. Tervetuloa mukaan tutustumaan Käläviän lahjaan maailmalle, Team Herleviin ja TIIMIRADIOon!
Team Herlevin tarina
Team Herlevin projektinvetäjältä tulee viesti: “Katos muuten perskeles minkälaisen teoksen osasin tehdä yhdistämällä TIIMIRADIOn äänet ja Tummun kuvaaman videon!”
Olin juuri nähnyt videon Team Herlevin Facebookissa, muiden noin tuhannen early birdsin kanssa, jotka reagoivat heti kun Herlevin tiimi postaa kanavilleen kohtauksia elävästä elämästä tractor pullingin ja komponenttivalmistuksen maailmassa. Loput 60 000 fania seuraavat taustalla. Mieltä lämmittää se, että asiakkaani on innoissaan kehittämässä uusia sisältöjä ja jatkojalostamassa digitalisoitumistaan, aivan kuin pari kuukautta aiemmin yhteisissä työpajoissamme puhuimme.

“Nyt lähti vetähä! Joo hyvi vetää, hyvi vetää! Veetään Titaanilla! Meneekö läpi? Meni läpi, mut anto pikkusen eri kyytiä, voi herranen aika!”
Yhteinen vauhtimatka Team Herlevin kanssa käynnistyi ELY-keskuksen yritysten kehittämispalveluiden kautta
Keväällä 2021 yhteistyömme Team Herlevin kanssa käynnistyi ELY-keskuksen yritysten kehittämispalveluiden kautta. Toimin Aava & Bangilla valtuutettuna asiantuntijana innovaatioiden kaupallistamisen teemasta. Kehpat eli yritysten kehittämispalvelut ovat kasvuhaluisille yrityksille suunnattuja ja ELY-keskuksen tukemia konsultointi- sekä koulutuspalveluita.
Aava & Bangilla on valtuutettuja asiantuntijoita neljässä teemassa: markkinointi ja asiakkuudet, HR-henkilöstöhallinto, innovaatioiden kaupallistaminen sekä analyysit ja kasvu. Yhdessä kollegojeni kanssa tarjoamme apua pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa sekä kasvaa markkinoinnin avulla. Konsultointi- ja valmennuskokonaisuudet räätälöidään asiakkaan tarpeisiin siten, että ne auttavat asiakasta eteenpäin liiketoiminnan tavoitteiden mukaisesti. Näin lähdettiin liikkeelle myös Team Herlevin kanssa, tarjoamalla vetoapua nimenomaan digitalisoitumistavoitteisiin.
Team Herlevi on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu tehokkaiden dieseleiden tekijä. Tiimillä on vuosikymmenten kokemus hulluista kokeiluista tractor pullingin sekä kuorma- ja henkilöautojen parissa, jotka ovat kerryttäneet tiimille vertaansa vailla olevan tietotaidon dieselmoottoreista ja erilaisista ajoneuvoista. Team Herlevin ammattitaito ja tekemisen meininki on vertaansa vailla. Jo vuosien ajan tiimi on omalla railakkaalla ja aidolla tavallaan kertonut arjestaan ja projekteistaan myös somessa, tehden perheenisä Pekka Herlevistä tunnetun some-hahmon. “Minulla kun ei ole paljoa nuita sormia ja kirjoittamisen kanssa on muutenkin vähän niin ja näin, niin teen mieluummin näitä videoita”, sanoo Pekka. Ja sitten laitetaan videot samantien someen, iliman filttereitä.
Maailman muuttuminen kohti yhä vihreämpiä arvoja on vähentänyt dieseliin perustuvaan autorakentamiseen ja tractor pulling -kisaamiseen liittyvää liiketoimintaa, ja korona vauhditti tätä kehitystä lakkauttamalla kisatapahtumat kesällä 2020. Tilanne sai Team Herlevin miettimään kuinka he voisivat kehittää liiketoimintaansa kestävämpään suuntaan. Tästä tarpeesta nousi uusi strategia Dieselistä digiin.

Strategia lähtökohtana, dieselistä digiin ja digibisnekseen
Strategia toimi pohjana yhteistyölle ja tavoitteet linkittyivät vahvasti toiminnan digitalisoimiseen. Yhteistyömme käynnistyi pohdinnalla vaihtoehtoisista tavoista koeponnistaa tekemistä. Team Herlevi on ennen kaikkea tiimi, perhe, joka puhaltaa yhteen hiileen. Kansakoulupohjalta, ja yli kuusikymppisenä voi ponnistaa someen ja rakentaa digibisnestä, kun taustalla on toimiva roolitus.
Projektin vetäjänä vahvuuksiaan pääsi hyödyntämään toinen perheen tyttäristä ja hän sanoo heti aluksi: “Ne kyllä tekee mitä käsketään. Se voi ottaa vähän aikaa kun siellä Käläviällä tuumailevat, notta mitenkähän tuokin tehdään, mutta kyllä ne lopulta sen aina selevittää. Ja omalla tyylillään. Lopputulos ei välttämättä oo aina just sitä mitä tilattiin mutta sehän ei haittaa kun se on yleensä hauskempaa.” Konsultointipäivinä teimme toimintasuunnitelmaa, laadimme askelmerkkejä ja välitimme tehtävät tiimille. Kälviällä käärittiin hihat ja laitettiin tuulemaan. Kaikki digitekeminen ei suinkaan ollut helposti hahmotettavaa tai luontevaa tiimin iäkkäämmälle väelle, mutta rohkenen väittää, että heidän tekemistä seuraamalla myös seuraajista diginatiiveihin kuulumattomat saivat inspiraatiota ja rohkeutta kokeilla!
“Siinä kun harrastuksena töiden jälkeen tekee, perhe juoksee syliin, hallin vintillä yhteys pätkii ja on sitä kaikkea muutakin elämää, oli hyvä, että kehitysprojektissa saatiin keskittyä tiiviissä purskeissa aina konkreettisiin asioihin, joita vietiin askel kerrallaan eteenpäin. Etenkin, kun samaan aikaan ensimmäistä digituotetta, TIIMIRADIOta, kehittäessä laitettiin uusiksi myös brändin graafinen ilme, logo ja nettisivut. Lippikset ja t-paidat saatiin myyntiin myös. Aika kova setti todella lyhyessä ajassa!”